Yellow walls meet stark-white furnishings and colorful terrazzo fixtures inside this bright apartment reconfigured by MDDM Studio to create large open-plan living spaces.

Spread across the top two floors and roof terrace of a five-storey residential townhouse on the north side of Beijing, House P is a 300-square-metre apartment designed by MDDM Studio for a young family.

01 HouseP

In the first floor the design aimed to open the entire floor to a big living space. The existing staircase had been demolished, partition walls had been removed and several structural walls had been perforated to improve the movement between different functional areas.

02 HouseP

03 HouseP

The space is zoned by build in furniture, creating rooms without the need of solid partition or doors. The result is a continuous space flow between living room, entrance, dining room, kitchen and playroom. To further lighten the space the new staircase as well as the landing on the second floor are made in perforated white steel panels.

04 HouseP

The permeable and bright surface of the staircase let the natural light from the west double height windows to penetrate into the house.

05a HouseP

The color palette of the house reflects the energy of the young family living there. The floor and the ceiling are two parallel, horizontal surfaces in cement in between which different colorful elements are inset: the yellow walls give an energetic environment to the house.

06 HouseP

The kitchen island, the playroom and the platform at the base of the staircase in colorful terrazzo play with the pure white built in furniture and few elements in turquoise blue echoes the color sparkles of the terrazzo.

07 HouseP

08 HouseP

On the second floor, the layout accommodates two 2 bedrooms, 1 master-bedroom, 2 bathrooms and a laundry area. A big terrace is connected to the corridor and to the master bedroom.
The master bedroom has a large wooden niche for the bed leaving a spacy area in front of the large windows. The bathrooms are defined by colorful terrazzo floor and white cabinets.

09 HouseP

On the 3rd floor of the house, a small studio is placed at the end of the staircase near the entrance of the large rooftop terrace.

Photo: Jonathan Leijonhufvud

 

 

 

 

Privacy Policy
concept & creation by