Lingdi Office

Simple lines integrating workspace and exhibition

29 November 2020

As a dual attribute of office and exhibition hall, harmony between both spaces is indispensable. The simplicity of color is set up to matching clothing and cloth, and the clean and simple vision of the office space provides more possibilities of concentration and productivity for the daily work.

The Lingdi Office project is located in Hangzhou Zancheng Center, a building with a square structure. It is close to the Qiantang River in the south, which attracts many famous international companies to settle in for office.

The owner is a company founder, who focuses on high-end clothing design and fabric. With the development of business, a new space is needed to show the persistence and brand spirit of materials and fabrics.

Designer Leo Hu, founder and design director of WJ Design, decided to focus on how to express the excellent fabric material and how to cut through space and color, using simple lines and devices to reshape the space and create an 800m2 environment integrating exhibition, reception, and office.

The simple color block and space are separated by the use of design. Customization materials make the large space not have a strong sense of regional function. Creating a relaxing and comfortable space, just like the comfortable wearing feeling brought by the high-end cutting materials so it will not feel constrained, but detached and comfortable.

At the entrance, white is used for development, and only the simplest lines are used for decorating the wall. Every visitor can feel extreme purity when entering the space for the first time. The combination of white walls and projection makes the entrance space more modern and professional, and also offers the entrance space with different visual levels.

Different from the traditional office space, the entrance chooses the setting of no lobby and no entertainment. Subtraction in the space can make the whole office space more complete. Simple line decoration can be used for spacing, which has the function of separation and no rigid wall spacing. It makes space have more simplicity. It seems to be a simple quilting decoration on the clothing, which is orderly from the far view and close to the view elaborate low-key design.


In the fabric exhibition area, the designer chooses the simplest lines for combination. The design of lighting also makes the delicate materials and clothing displayed incisively and vividly.




In the river view area, the designer has made new planning and integration for the functionality of the area, making the use of the area space more relaxing. The sofa, carpet, single chair, texture, and color complement each other. The designer hopes that every user will have a kind of leisure and comfortable mood. When the weather is good, people can look out and the river is sparkling. Natural and cultural atmosphere express in the space between ships.

The small coffee box in the space breaks the past that the tea area is separate from the main space. The embedded small coffee and tea bar make time to enjoy a cup of coffee or tea more relaxed and adds a little sense of daily life and interest to the afternoon tea in the working time every day.


Photo: Yutao Xue
Source: V2com